RECEPTEN

Bekijk hier onze recepten!

Kip recepten (12 recepten)

Bagel kippendonut met zoete aardappel
Bagel kippendonut met zoete aardappel
Verwarm de oven tot 180°C en bak de kippendonuts voor gedurende 10 minuten.
Seizoenen:: Zomer Lente Herfst Winter
Voorbereidingstijd:
10m
Kook:
20m
Moeilijkheid:
Heel gemakkelijk
Ingrediënten: 4 stuks bagels, 4 stuks kippendonuts, 5 kg zoete aardappel, 1 1/2 kg tomaten, 1 potje coctailsaus, 1 koffielepel tabasco, 1 pakje microsalade
Gegrilde kippenspiesjes mangosalsa
Gegrilde kippenspiesjes mangosalsa

Hoofdgerecht!

Seizoenen:: Zomer Lente Herfst
Voorbereidingstijd:
30m
Kook:
25m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 4 stuks kippenfilet, 2 tl paprikapoeder, peper, zout, 1 et olijfolie, 1 rijpe mango, 1 stuks rode ui, 1/2 stuk rode peper, 1/2 sap limoen, 1 takje verse munt, zeezout, olijfolie
Gekaramelliseerde drumsticks met knoflook en citroen
Gekaramelliseerde drumsticks met knoflook en citroen

Voorgerecht!

Moeilijkheid:
Heel gemakkelijk
Ingrediënten: 12 stuks drumsticks (of onderbouten), 2 st onbehandelde citroenen, 2 teentjes knoflook, 4 el olijfolie, 2 el honing, 1 el verse basilicum (gehakt), zout
Gemarineerde koteletten
Gemarineerde koteletten

Hoofdgerechten!

Seizoenen:: Winter Herfst Lente Zomer
Voorbereidingstijd:
25m
Kook:
45m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 1 kg kippenkoteletten, 300 gr aardappelen, 7 el olijfolie, 1 el gemengde kruiden (Provençaalse, kerrie), 1 st grote komkommer, 4 el Tomato Frito, 2 el zonnebloemolie, 2 el rode wijn azijn, 1 el sambal, 1 el Worcestershiresaus, 1 el citroensap, 2 teentjes knoflook, 2 tl basterdsuiker, peper, zout
Gevulde kippenrolletjes "La Belle Flamande" met kruidenkaas en tomaten.
Gevulde kippenrolletjes "La Belle Flamande" met kruidenkaas en tomaten.
Laat zongedroogde tomaten uitlekken en snij ze in stukjes. Meng met de kruidenkaas, basilicum en de olie, peper en zout. Snij elke filet horizontaal in, niet doorsnijden (zodat je een lapje bekomt).
Seizoenen:: Zomer Lente Herfst Winter
Voorbereidingstijd:
1h 45m
Kook:
1h
Moeilijkheid:
Vrij moeilijk
Ingrediënten: 1 stuk Kippenfilet La Belle Flamande, 8 sneetjes parmaham of cobourg, 4 eetlepels groene pesto, 4 stuks tomaten in schijfjes, 150 gr tagliatelle pasta, 3 st blaadjes basilicum, 80 gr zongedroogde tomaatjes op olie, 100 gr kruidenkaas, 4 eetlepels vers gesnipperde basilicumblaadjes, 1 eetlepels slaolie, 6 eetlepels slaolie, 2 eetlepels balsamicoazijun, 2 eetlepels groene pesto
Kalkoensaté met spinazie en courgette
Kalkoensaté met spinazie en courgette

Kalkoensaté met spinazie en courgette

Seizoenen:: Zomer Lente Herfst Winter
Kook:
45m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 4 stuks kalkoensaté, 1 kg aardappelen, 5 teentjes knoflook, 250 gr verse spinazie, 1 stuk courgette, 1 handvol zongedroogde tomaatjes, 1 stuk rode ajuin, 50 gr boter, peper en zout
Kippenborst met Curry
Kippenborst met Curry

Hoofdgerecht!

Voorbereidingstijd:
20m
Kook:
30m
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 1 TOMAAT, 1 APPEL, 1 dl kokosmelk, 2 stengels selder, curry, 4 st kippenborsten, gekookte rijst, bakboter, 1 dl water, 1 dl room, 1 el kippenbouillon, citroensap
Knoflookkip met tijm en citroen
Knoflookkip met tijm en citroen

HOOFDGERECHT: voor 4 personen

Voorbereidingstijd:
20m
Kook:
1h
Moeilijkheid:
Gemakkelijk
Ingrediënten: 1 stuk braadkip la Belle Flamande, 2 stuks uien, 4 teentjes knoflook, 2 stuks onbehandelde citroenen, 6 takjes tijm, 250 ml kippenbouillon, 1 eetlepel olijfolie, 1 snufje peper, 1 snufje zout naar smaak
×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!