RECEPTEN

Bekijk hier onze recepten!

Pulled chicken met bier en koolrabislaatje
Gemakkelijk

Pulled pork is de klassieker maar ook met kip “La Belle Flamande”  kan je draadjes maken. Deze pulled chicken krijgt extra veel smaak dankzij een lekker Belgisch biertje. 


 

Voorbereiding:
Categorie: 
Seizoen: 

Ingrediënten:

Voor 4 Personen

Kruiden

  • 4 stuks Kippendijen La Belle Flamande
  • 1 flesje bruin bier (vb. Westmalle)
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 stuk zoete ui, grof gehakt
  • 1 stuk sjalotje
  • 4 eetlepels Limburgse siroop
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels kandijsiroop
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 takjes thijm
  • 100 gram boter

Voor de salade:

  • 2 stuks koolrabi's
  • 1 stuk cox appel
  • 2 stuks lente ui in ringen
  • 1/2 stuk sap citroen
  • 40 gram notenmengeling
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

voor de dressing:

  • 1 eetlepel mierikswortelpasta
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel appelazijn

Bereiding

  1. Voor de pulled chicken:
  2. verwarm de oven op 160 °C.
  3. Haal de kip "La Belle Flamande"  uit de marinade, maar bewaar de marinade.
  4. Bak de kip "La Belle Flamande" rondom bruin in boter. Kruid met peper en zout.
  5. Leg het vlees in een ovenschaal en giet er de marinade bij. Bedek met aluminiumfolie en zet de schaal 1:00 uur in de oven. Schep halverwege om.
  6. Maak de salade:
  7. Schil de koolrabi en snijdt in een lucifers. Was en schil de appel en snijdt eveneens in lucifers.
  8. Meng onder elkaar samen met het citroensap, peterselie, notenmengeling en lente ui.
  9. Maak een dressing met de mayonaise, mierikswortelpasta en appelazijn en kruid met peper en zout.
  10. Schep dit onder de salade.
  11. Haal de kippenbil "La Belle Flamande"  uit de oven en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng er wat van de zoete marinade onder en werk af met het sjalotje. Geef er de koolrabisalade bij.

Recept notities


Een dag op voorhand:

Meng de look met de ui, bier, candijsiroop, balsamico, Limburgse stroop, mosterd en tijm. Leg hierin de kip "La Belle Flamande" , dek af met folie en laat een nacht marineren in de koelkast.


 

Voedingswaarden

glutenvrij lactosenvrij

Per portie

Deel dit recept

Top
×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!