RECEPTEN

Bekijk hier onze recepten!

Gekaramelliseerde drumsticks met knoflook en citroen
Heel gemakkelijk

Voorgerecht!

Categorie: Kip recepten
Seizoenen:
Keuken Land: België

Ingrediënten

Ingrediënten

12 stuks drumsticks (of onderbouten)
2 st onbehandelde citroenen
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
2 el honing
1 el verse basilicum (gehakt)
zout

Gekaramelliseerde drumsticks met knoflook en citroen Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de drumsticks en dep ze droog. Hak het laatste stukje van de boutjes en schuif met de vingers het vlees lichtjes omhoog op het bot. Leg de drumsticks op een met bakpapier bedekte bakplaat of in een ovenschaal.
  2. Snij 1 citroen in dunne plakjes, pers de tweede citroen. Snipper de knoflook. Meng de olijfolie met de honing, het citroensap en de knoflook.
  3. Kwast de drumsticks in met het honingmengsel, kruid met een snuifje zout.
  4. Zet ongeveer 25 minuten in de oven. Keer de boutjes af en toe om en bedruip met het honingmengsel.

Opmerkingen bij het recept

Leg de laatste 10 minuten de citroenplakjes tussen de boutjes, bestrooi met basilicum en laat verder garen. Doe in een schaal en serveer meteen.

Voedingswaarden

glutenvrij lactosenvrij

Per Serving

Deel dit recept

×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!