RECEPTEN

Bekijk hier onze recepten!

Ovenschotel met drumstick en citroen
Gemakkelijk

Hoofdgerecht!

Bereiding

Kook

Categorie: Kip recepten La Belle Flamande Kok 'O rell
Seizoenen: Winter Herfst Zomer Lente

Ingrediënten

Ingrediënten

8 st drums
2 takjes troskerstomaten
400 gr aardappelen
1 gele paprika
1 rode ui
2 st onbehandelde citroenen
3 teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
2 takjes oregano
2 el bladpeterselie (gehakt)
12 st zwarte olijven (ontpit)
200 ml gevogeltefond
olijfolie
peper
zout

Ovenschotel met drumstick en citroen Aanwijzingen

  1. Kneus de ongepelde knoflook. Verdeel de rozemarijn en oregano in plukjes. Rasp de schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Doe alles samen met 4 el olijfolie in een ovenschaal.
  2. Kruid de kip met peper en zout, wentel ze door de marinade en leg ze bij in de schaal. Zet een nacht in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de ui en snij ‘m in 8 partjes. Spoel en halveer de aardappelen. Maak de paprika schoon en snij ‘m in stukken. Snij de resterende citroen in 8 partjes.
  4. Neem de drumsticks uit de marinade en dep ze droog. Laat de marinade in de schaal en schep er de ui, aardappelen, paprika en partjes citroen door. Overgiet met de gevogeltefond en zet 15 minuten in de oven.
  5. Schroei intussen de boutjes dicht in olijfolie en leg ze bij de groenten. Zet de oven op 180°C en laat nog 20 minuten garen.
  6. Spoel intussen de tomaten en knip ze in trosjes. Verdeel ze met de olijven over de ovenschaal, en keer de boutjes om. Bak nog 10 minuten, tot de tomaten zacht zijn.

Opmerkingen bij het recept

Test of de kip gaar is: als je erin prikt, moet de jus die eruit loopt kleurloos zijn. Kruid vervolgens met peper en zeezout en bestrooi tot slot met de peterselie.

Voedingswaarden

glutenvrij lactosenvrij

Per Serving

Deel dit recept

×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!