RECEPTEN

Bekijk hier onze recepten!

Gegrilde hazenrug
Heel gemakkelijk
Bereiding

Kook

Categorie: Wild recepten
Seizoenen:
Keuken Land: België

Ingrediënten

Ingrediënten

1 stuk hazenrug
4 takjes wilde tijm
14 gr suiker
12 gr zout

Gegrilde hazenrug Aanwijzingen

  1. Snijd eventuele oneffenheden, losse vliezen en binnenfilets van de hazerug. Rits de blaadjes van de tijm, hak ze fijn, meng met de suiker en het zout en wrijf het vlees met het mengsel in. Laat 45 minuten intrekken.
  2. Verwarm de oven op een temperatuur van 125°C. Spoel intussen het vlees af en droog met keukenpapier.
  3. Leg het vlees met de ribben op het rooster van de oven en laat ongeveer 20 minuten grillen. Keer de hazenruggen op de vleeskant, laat garen tot een kerntemperatuur is bereikt van  53°C.

Opmerkingen bij het recept

Opdienen met puree of (amandel)kroketjes.

Deel dit recept

×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!