RECEPTEN

Bekijk hier onze recepten!

Kalkoensaté met spinazie en courgette
Gemakkelijk

Kalkoensaté met spinazie en courgette

Kooktijd:
Categorie: 
Seizoen: 

Ingrediënten:

Voor 4 Personen

Ingrediënten

  • 4 stuks kalkoensaté
  • 1 kg aardappelen
  • 5 teentjes knoflook
  • 250 gr verse spinazie
  • 1 stuk courgette
  • 1 handvol zongedroogde tomaatjes
  • 1 stuk rode ajuin
  • 50 gr boter
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook, samen met de lookteentjes.
  2. Stoof de spinazie aan met peper en zout.
  3. Kruid de satés, bak ze aan en laat ze garen op een laag vuurtje of laat ze garen in de oven bij 150° gedurende 8 à 10 minuten.
  4. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en verwijder je de lookteentjes.
  5. Maak een puree van de aardappelen.
  6. Voeg de spinazie toe en werk af met een scheutje room, een eierdooier en wat nootmuskaat.
  7. Snij de courgette in fijne blokjes en versnipper de rode ui en stoof hem aan met een klontje boter.
  8. Voeg de courgette toe en kruid af met peper en zout.
  9. Voeg de zongedroogde tomaatjes op het einde toe. 

Deel dit recept

Top
×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!