RECEPTEN

Bekijk hier onze recepten!

Traag gegaarde konijnenbillen met kruidig-zoete spice rub
Gemakkelijk
Heerlijk vlaams konijnen gerecht!
Bereiding

Kook

Categorie: Kok 'O rell Konijn recepten
Seizoenen: Herfst Winter
Keuken Land: België

Ingrediënten

Ingrediënten

4 stuks konijnbillen
30 gr donkere kandijsuiker
30 gr grillkruiden (specerijenmix)
1 eetlepel olijfolie
1 stuk ajuin
100 gr donkere kandijsuiker
100 gr honing
3 dl bruin bier
2 dl ketchup
5 cl sojasaus
1 scheutje tabasco
4 stuks verse broodjes
1/2 stuk sla
4 stuks tomaten

Traag gegaarde konijnenbillen met kruidig-zoete spice rub Aanwijzingen

  1. Verwarm de oven op 150°C.
  2. Maak de 'spice rub'. Meng de grillkruiden, 30 g bruine suiker en scheut olijfolie.
  3. Wrijf de konijnenbillen royaal in met de halfdroge mix.
  4. Leg de gekruide billen in een ovenschotel, dek ze af met een aluminiumfolie en laat ze gedurende 2u30 garen in de oven.
  5. Bereid ondertussen de barbecuesaus voor.
  6. Versnipper de ajuin zo fijn mogelijk.
  7. Stoof ze op een matig vuurtje met de ketchup, de 100 g bruine suiker, het bruine bier, de honing, de sojasaus en een beetje tabasco.
  8. Laat de saus gedurende 30 minuten pruttelen op een zacht vuurtje, tot ze voor de helft is ingekookt.
  9. Pluk het vlees van de gare billen, maak het fijn en roer er een deel de saus doorheen.
  10. Toast de broodjes in de oven.
  11. Serveer met sla en verse tomaatjes.

Bekijk Video

Opmerkingen bij het recept

Toast de broodjes in de oven. Serveer met sla en verse tomaatjes.

Bron: lekkervanbijons.be en VLAM

 

Deel dit recept

×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!