claes machines

Claes en Eurokip, een goed geoliede machine!

 

In tijden van corona zijn handhygiëne en social distancing belangrijk. Ook de toestellen waarmee je werkt, houd je best zo hygiënisch mogelijk. 

Claes en Eurokip, een goed geoliede machine.

 

Onlangs kregen we een boeiende rondleiding bij Eurokip in Temse. Dit succesvolle productiebedrijf heeft maar liefst 50 toestellen in onderhoud bij Claes Machines.

Hoog tijd om eens poolshoogte te nemen bij deze tevreden klant...

claes machines

Claes Machines stroomlijnt bij Eurokip de productie van kippengehakt. Op de foto: Guy Kuypers van Claes Machines en Luc De Waele van Eurokip bij de K+G Wetter MWW E130 vleesmolen.


“Werkt één machine niet, dan valt het hele productieproces stil en dat zou een regelrechte ramp zijn. Dat begrijpt Claes Machines perfect: hun service vinden we nergens anders!”, zo benadrukte Luc De Waele meteen tijdens ons recente bezoek aan zijn bedrijf in Temse. Als medezaakvoerder en oprichter van Eurokip is hij erg tevreden over onze dienstverlening en hij legt graag uit waarom.

 
Eurokip en Claes Machines, een goed geoliede machine

Even kaderen…

Eurokip werd in 1993 opgestart door Luc De Waele en Carla van Osselaer en levert alle soorten gevogelte, lam en wild aan slagers, grootkeukens, horeca, traiteurs en supermarkten. Van gesneden kipfilets, tot cordon bleu en vol-au-vent. Het assortiment is uitgebreid en ondanks de enorme productiehoeveelheden blijven ze focussen op producten op maat van de klant en ambachtelijke bereidingen. 

Een aantal bewerkingen, zoals het maken van satés, gebeurt er nog steeds met de hand. Toch worden de meeste activiteiten geautomatiseerd en daar speelt Claes Machines uiteraard een belangrijke rol in.

Claes Machines als totaalleverancier

Luc De Waele legt uit: “We werken heel graag samen met Claes Machines. Ze hebben een enorm groot assortiment waardoor we voor bijna alles bij hen terechtkunnen. En voor andere benodigdheden zoals kruidenolie, grillmarinades en sauzen kunnen we terecht bij het zusterbedrijf Claes Distribution."

"90% van onze toestellen komt van Claes Machines en als het toch niet van hen komt, is het omdat ze het voorlopig nog niet in hun assortiment beschikbaar hebben. Anders zouden we zeker bij hen aankloppen.”

 


Service van de bovenste plank

“Ondertussen hebben we ook een echte vertrouwensrelatie opgebouwd met de vertegenwoordiger van Claes Machines. Op hem kunnen we altijd rekenen”, gaat Luc De Waele verder. 

“Het meest tevreden zijn we toch wel over de service. Claes Machines weet dat het voor ons een echte ramp is als de cutter bijvoorbeeld ineens niet meer werkt. Ons hele productieproces ligt dan volledig stil. Een snelle en efficiënte herstelling is dus van levensbelang. Gelukkig is er altijd snel een technieker van Claes Machines ter plaatse met de juiste kennis van zaken over het toestel.” 

 

 
 

Onmisbare apparaten in een productiebedrijf

Tijdens ons kijkje achter de schermen bij Eurokip troffen we op heel wat afdelingen toestellen van Claes Machines aan. Zowel grote machines zoals een vulbus, maar ook heel wat kleinere toestellen zoals weegschalen. 

Twee toestellen, die opgesteld staan in de productiehal waar kippenworsten worden gemaakt, springen meteen in het oog. 

 

Eurokip worsten

 

De KG Wetter MWW E130 443 vleesmolen valt met zijn hoogte van bijna 2 meter onmiddellijk op. 

Het vermalen van vlees tot gehakt gebeurt volledig automatisch. De machine is geschikt voor de verwerking van zo’n 3.600 kg vlees per uur en is een van de grootste vleesmolens uit het assortiment van Claes Machines. 

KG Wetter MWW E130 vleesmolen

Tot slot wordt het gehakt tot worst verwerkt met de Frey F-line F222 vulbus die opvalt dankzij zijn indrukwekkende lift. 

De automatische werking ervan, de grote capaciteit en de perfecte portionering maken dit toestel tot de ideale vulbus voor productiebedrijven.

Vulbus Frey F-line F222

 

Andere toestellen in de kijker

 

Webomatic tray pack TL500

 

Lees de publireportage in Food Industry

×

Log in

Om u een betere surfervaring te garanderen plaatsen wij cookies op uw computer. U kan deze ten allen tijde verwijderen door middel van de instellingen van uw browser!